Steve Foglia – Steve In Wonderland

Steve Foglia – Steve In Wonderland
Atomic Stuff Records, 2014

Soms is het ronduit verschrikkelijk wat mensen nemen als albumtitel. Steve Foglia, een drummer die in diverse onbekende bands speelde, neemt een trip naar Wonderland voor zijn tweede solo-plaat. De openingstrack op deze plaat laat zelfs een gastbijdrage van Blaze Bayley horen en dat verwondert me, want eigenlijk is deze hardrock wat ondermaats.

Om te beginnen overstijgt geen enkele track op deze plaat de middelmaat van de hardrockbands. Steve Foglia goochelt met wat weelderig synthgebeuren waardoor heel wat songs een nostalgische vibe krijgen, maar nergens is er echt sprake van een goede uitwerking hiervan. Soms is het vocaal een ramp (Numbers), soms is de lyriek ronduit belachelijk (Wrong Hole) en naar mijn gevoel staan de synths veel te hard in de mix waardoor de oldies vibe erg onnatuurlijk overkomt. Dit project moet het hebben van de iets betere swingmomenten en de gitaristen die wel weten waar ze mee bezig zijn.

Jammer van deze mix die over de ganse lijn roet in het eten gooit en naar mijn gevoel ook jammer van deze ondermaatse zanger. Gek ook, als je het mij vraagt, dat er een solo-project bestaat rond een drummer als Steve Foglia, want eigenlijk kleurt hij nergens buiten de gebruikelijke lijntjes. Geen aanrader als je het mij vraagt, maar dat vermoeden had je vast ook al bij deze titel en albumhoes.

Tracklisting:

Steve Foglia - Steve In Wonderland

  1. Fight For Justice
  2. Few Days To The End
  3. Numbers
  4. Wrong Hole
  5. Love’s Gate
  6. Walking In Wonderland
  7. We’re An American Band
  8. Club 27
  9. Children’s Eyes
  10. Enemy’s Collection
  11. Eternal Last Day

Line-up:

  • Steve Foglia – Drum
  • Johnny Idol – Zang
  • Federico Minerva – Gitaar
  • Daniele Arieta – Gitaar
  • Edoardo Tavanti – Synth
  • Maurizio Dedoni – Bas

Links: