Itnuveth – The Way of The Berserker

Itnuveth – The Way of The Berserker
Xtreem Music, 2014

De gitarist/bassist van Svipdagr en de zangeres van Edenkaiser, beiden bands uit Spanje, hebben de handen in elkaar geslagen om een melodisch blackmetal project op te richten. Itnuveth krijgt het kind als naam mee en de hoes presenteert met de grimme viking zeker de juiste sfeer.

Een grimme viking, dus Itnuveth brengt het vanzelfsprekend ook niet al te poeslief. Deze dame levert eveneens in dit project de vocalen van dienst, maar laat je niet verleiden door het uiterlijk van Lianne of het epische sfeertje dat wordt aangereikt door deze band. Deze zangeres geeft aan Itnuveth een heerlijke Bathory-wending met erg ruwe vocalen waarvan ik amper kan geloven dat ze geproduceerd zijn door een vrouw. Daarnaast is het vastgelegde drumpatroon met een lekkere kadans gebracht en speelt Volundr hier op in met knappe epische gitaarlijnen.

Dit Spaanse project blijft echter iets voor de liefhebbers van ruw en oldschool folklore materiaal. Toch moet gezegd worden dat Itnuveth ook een meerwaarde brengt en niet enkel een projectie van begin jaren ’90 aanbrengt. Die schuilt dan vooral in de winterse sfeerlijnen die in deze melodieuze gitaarlaag kruipt. Knap gedaan, maar niet iets voor de gebruikelijke Pagan Fest gangers.

Tracklisting:

Itnuveth - The Way of The Berserker

  1. The Learning (Intro)
  2. Legacy of a Dead Wolf
  3. Death We Are
  4. Skoll
  5. Black Henbane
  6. Chaotic Chasm
  7. Northern Demons
  8. Lif In Hoddmimis Holt
  9. Lianne

Line-up:

  • Volundr – Gitaar, bas
  • Lianne Krossburner – Zang

Links: