Ilydaen – Maze

Ilydaen – Maze
Final Tune Records, 2014

Alle genres met ‘post’ ervoor beginnen meer en meer te verschijnen in de Benelux. Ilydaen is afkomstig uit het Belgische Luik en is toe aan een vierde plaat. Ik kende dit trio niet, maar ik merk wel dat ze volgend jaar al geboekt staan in Magasin 4 te Brussel. Erg fout kan het dan niet zitten.

Het zit zelfs erg goed met deze invulling van het post-genre. Ilydaen is een band die grotendeels instrumentale songs presenteert met flink wat repetitiviteit in de verhaallijn. Af en toe even een moment waarop er wat meer kracht gepompt wordt, maar nooit blaast dit project echt. Misschien een beetje jammer dat je die tintelingen voelt van een zekere opbouw en dan wat op je honger blijft zitten. Dat neemt echter niet weg dat deze drie heren prachtige muzieklandschappen creëren en spelen met hogere atmosferische golven, post-rockzoetigheid, licht-psychedelische groovy loops en intensere fases waar af en toe wat zang door glipt.

Een leuke progressieve ontdekking dus weer. Ilydaen is een band die een goede balans bewaart tussen energie en melodie, maar men had misschien wel wat meer mogen doorbreken. Toch blijft het resultaat erg mooi en past het mooi tussen het groovy en tripperige moderne en de zwoele post-rock.

Tracklisting:

Ilydaen - Maze

  1. Lux
  2. 1/121
  3. Curves & Saeptums
  4. Argon Walls
  5. Breach
  6. Quandary
  7. Sokkole
  8. Daedalus
  9. Shelter

Line-up:

  • Daniel S. – Gitaar
  • Erik B. – Bas
  • Anthony L. – Drum

Links: