Hands of Orlac – Figli del Crepuscolo

Hands of Orlac – Figli del Crepuscolo
Terror from Hell Records, 2014

De van oorsprong uit Rome opererende band Hands of Orlac is sinds twee jaar, na het uitkomen van zijn debuutalbum verhuisd naar Stockholm, hetgeen de toenmalige slaggitarist zijn kop kostte. De band heeft haar naam ontleedt aan een Australische horrorfilm uit 1924 (!) en houdt het zelf ook uitermate obscuur zonder Facebookpagina en schuilnamen voor de bandleden.

Muzikaal weet de band na een onheilspellend intro ook een horrorachtige sfeer neer te zetten, niet in de laatste plaats door de soms dromerige, soms venijnige zang van de Sorceress, die zo af en toe ook een riedeltje op de dwarsfluit weggeeft. De band zet zich zelf weg in de doommetalhoek. Daar kwam men met het eerste album nog wel mee weg, maar nu kunnen we stellen dat met veel nummers die toch beduidend sneller gespeeld worden en de songstructuren, alsmede het gitaargeluid, dat de NWOBHM-invloeden de overhand hebben gekregen. Daar is niets mis mee als het zo lekker klinkt als op dit album. Het vroegere werk van Iron Maiden blijkt ook een inspiratiebron te zijn geweest, zoals op het laatste stuk van het fraaie en doomy A Ghost Story te horen is.

Een heel aardig album van deze Romeinse Zweden, dat zeker een luisterbeurt verdient. Het is beslist geen kloon van een band als Blood Ceremony, mocht u door het noemen van een zangeres en dwarsfluit wellicht denken. Geschikt voor de liefhebbers die het niet allemaal zo extreem willen hebben, maar wel een beetje duister en met een hoog metalgehalte.

Tracklisting:
Hands of Orlac – Figli del Crepuscolo

  1. I Figli del Crepuscolo
  2. Last Fatal Drop
  3. Burning
  4. A Coin in the Heart
  5. Noctua
  6. A Ghost Story
  7. Mill of the Stone Women

Line-up:

  • The Sorceress – Zang, Fluit
  • The Puritan – Gitaar
  • Alex Moraitis – Gitaar
  • The Templar – Bas
  • The Clairvoyant – Drums

Links: