Faces Of Cain – Archetype Of Might

Faces Of Cain – Archetype Of Might
Eigen beheer, 2014

Ruim vijf jaar geleden werd Faces Of Cain opgericht uit de as van Hills Of Eternity, Covered In Ashes en Shattered Hope. De muzikale koers is die van death- en blackmetal met gothic en symfonische metal. Op het vocale gebied zijn er screams, grunts en cleane zang terug te vinden.

En precies in dit allegaartje van stijlen ligt mijn voornaamste punt van kritiek. Het gaat alle kanten op, net als er een lekkere riff wordt ingezet (in eender welk nummer dan ook want er staan er op zich genoeg op) dan komt er alweer een overgang naar het volgende stuk. Ook qua stem is dit het geval. Niets mis met de grunts en screams op zich maar het mist muzikale richting en lijkt te willekeurig worden toegepast. De cleane vocalen zijn nog het minst van kwaliteit.

Zoals gezegd, er zit wel kwaliteit in deze band en spelen kunnen ze wel. Het ontbreekt echter aan een duidelijke muzikale koers. Ben je heel breed georiënteerd en wil je liefst zoveel mogelijk muzikale stijlen in je muziek horen dan is dit je ding. Zo niet, dan mag je dit laten liggen.

Tracklisting:
Faces Of Cain - Archetype Of Might

  1. Envoy From Sheol
  2. Selfish Revolt
  3. Dweller In The Land Of Nod
  4. Ascension Of Attis
  5. Revenge
  6. Virus

Line-up:

  • Michiel van Schooten – Vocalen
  • Arjen Booy – Gitaar
  • Joost Kamp – Gitaar
  • Olav van Duin – Basgitaar, vocalen
  • Chris Nijboer – Drum
  • Harmen Voortman – Keyboard

Links: