Hideous Divinity – Cobra Verde

Hideous Divinity – Cobra Verde
Unique Leader, 2014

Het debuut van het Italiaanse Hideous Divinity behoorde in 2012 tot de beste drie platen in het deathmetalgenre, in mijn ogen en oren dan toch. Nog maar eens een bevestiging dat Italië hét deathmetalland van Europa aan het worden/geworden is. Het tweede album van Hideous Divinity is een feit en Unique Leader is maar al te graag de leverancier van dienst.

Veel beter dan dit wordt het écht niet mensen. Cobra Verde trekt de lijn van verfijnde US deathmetal op Italiaanse leest gewoon door tot in de perfectie. Bot en bruut, met een nóg vinniger engineering. Waar veel Amerikaanse tegenhangers gaten laten vallen wordt bij Hideous Divinity nog minder ademruimte gelaten. En toch slaagt deze band er in om ondanks het flitsende technische materiaal, de vele wendingen en overbruggingen en de relatief verstaanbare strot enorm bruut voor de dag te komen. In dat opzicht doet het mij behoorlijk aan Nile denken (zonder de Egyptische additieven dan). Het mag dan ook geen verrassing genoemd worden dat Dallas Toler-Wade van Nile even zijn opwachting maakt op deze plaat.

Absolute klasse deathmetal die voldoet aan alle criteria om van een topper te mogen spreken. Hideous Divinity moet je als liefhebber van het genre minimaal beluisterd hebben en eigenlijk in je jaarlijst zetten. Zo simpel is het.

Tracklisting: Hideous Divinity – Cobra Verde

  1. In My Land I Was a Snake
  2. The Somber Empire
  3. Cobra Verde
  4. Salt in Martyr’s Tear
  5. Sinister and Demented
  6. Desolation Within
  7. Alonest of the Alone
  8. Adjinakou
  9. The Last and Only Son (Ripping Corpse cover)

Line-up:

  • Enrico Schettino – Gitaar
  • Flavio Marun Cardozo – Basgitaar
  • Fabio Bartoletti – Gitaar
  • Giulio Galati – Drums
  • Enrico ‘H’ Di Lorenzo – Vocals

Links: