Falls of Rauros – Believe In No Coming Shore

Falls of Rauros – Believe In No Coming Shore
Bindrune Recordings, 2014

Het Amerikaanse gezelschap van Falls of Rauros is al lang geen onbekende meer als het aan komt op melancholische black. Dit jaar brachten ze reeds een split met Panopticon de markt op, maar is er ook de nieuwe full-length Believe In No Coming Shore.

Dit is een band die van stijl niet zal veranderen, dus de fans zullen weer blij zijn. Dat maakt ook dat al die mensen die wachten op een iets fijnere productie ook weer op hun kin kunnen kloppen. Ik behoor tot de liefhebbers van dit genre, maar worstel wel met de frustraties over het geluid. Deze Amerikanen schotelen een potje melancholie voor waar met intensieve melodieën (vaak post-rock getint) een behoorlijke diepgang wordt gecreëerd, maar erg vaak wordt het gewoon te scherp naar mijn zin. Daarnaast heb je dan het blijvende contrast met de bloedmooie kampvuurakoestiek, waarbij de band prima te vergelijken valt met bands als Agalloch.

Een interessante release dus en een waardige opvolger voor The LIght That Dwells In Rotten Wood van drie jaar terug. Een tijdje dat het dus windstil was rond deze Amerikanen, maar daar moeten de luisteraars zeker niet voor boeten. Dit is nog steeds krakend nostalgisch, melodisch diepgaand en met een intens en donker woudverhaal gebracht.

Tracklisting:

Falls of Rauros - Believe In No Coming Shore

  1. Blue Misshapen Dusk
  2. Ancestors of Shadow
  3. Ancestors of Smoke
  4. Waxen Voices
  5. Spectral Eyes
  6. Believe In No Coming Shore

Line-up:

  • Jordan
  • Evan
  • Ray
  • Aaron

Links: