Michael Jessen – Memories

Michael Jessen – Memories
Massacre Records, 2014

Melodische rock uit Denemarken. Michael Jessen is in dit geval de gitarist van het geheel. Jessen staat blijkbaar te boek als een aardig talent. Hij heeft voormalig Yngwie Malmsteen zanger Goran Edman weten te strikken als zanger.

Bij een band gevormd rondom een gitarist verwacht je veel solo’s en technische hoogstandjes. Hierin stelt Michael Jessen teleur, maar dit is wel een van de weinige dingen waarin hij teleurstelt. Goede songs, goede melodieën, goed geproduceerd. Alles gaat eigenlijk goed op Memories. Michael Jessen voegt zich bij het totaal van de band, waar de meeste gitaristen zichzelf nog wel eens belangrijker lijken te vinden dan hun medebandleden, en dat komt de sound alleen maar ten goede. John Norum (Europe) pikt nog even een solootje mee op het nummer Blackwater.

Michael Jessen heeft met Memories een prima album op de markt gezet waar liefhebbers van melodieuze rock zich uitstekend mee kunnen vermaken. Wie zit te wachten op gitaartechnische hoogstandjes zit hier verkeerd. Wil je lekker in het gehoor liggende songs, die prima in elkaar steken en prima uitgevoerd zijn, zit je helemaal goed.

Tracklisting:
Michael Jessen - Memories

  1. Broken Heart
  2. My Own Funeral
  3. Everything Comes To An End
  4. Blackwater
  5. The Rose
  6. Runaway
  7. Prisoner
  8. Dreams Die Hard
  9. Lost In L.A.
  10. Freefall

Line-up:

  • Michael Jessen – Gitaar
  • Göran Edman – Zang
  • Christoffer Hoaas – Bas
  • Mads Grunnet – Drums

Links: