Nexus Opera – Tales From WWII

Nexus Opera – Tales From WWII
Spider Rock Promotion, 2014

Zoals de legendarische Pé & Rinus ooit zongen “Italianen, veel bravoure op de markt. Italianen, ach het is een volk apart.” Menig redacteur op Zware Metalen kan je ondertussen beamen dat de muziek die bij ons binnenkomt uit de laars van Europa meer dan eens een verspilling van onze tijd is. Vandaag de beurt aan Nexus Opera met het album Tales From WWII.

Zoals de titel al doet vermoeden hebben we hier te maken met een concept album. Niet dat er een compleet verhaal verteld wordt, maar alle nummers hebben een gemeenschappelijk thema, namelijk de Tweede Wereldoorlog. Muzikaal gezien voegt Nexus Opera zich tussen powermetal en symfonische rock. De negen nummers op Tales Of WWII duren eigenlijk allemaal net iets te lang en gaan vervelen. Het klinkt net of ik Coldplay hoor, want de muziek verdwijnt volledig naar de achtergrond en het lijkt allemaal op elkaar. Dat is toch erg vreemd bij zoveel muzikale wendingen. De nummers missen elke keer weer net een stukje klasse zonder dat er direct aan te wijzen is hoe dat komt.

Eerlijk is eerlijk, ik heb veel slechtere dingen gehoord uit Italië dan Nexus Opera. Alleen zegt dat meer over de rest dan over Tales From WWII ben ik bang. “Italianen, temperatuurvol als dat heet, maar die rakkers zijn toch verre van compleet.” aldus Pé & Rinus, en ik sluit me daar volledig bij aan

Tracklisting:
Nexus Opera - Tales From WWII

  1. Ardenne
  2. Return Of A Hero
  3. Katyn (Death In The Forest)
  4. Wolfpack
  5. Laconia
  6. Nacht Hexen
  7. Freedom Fighters
  8. For A Thousand Cranes
  9. The End Of War

Line-up:

  • Davide Aricó – Zang
  • Alessandro Pinna – Gitaar
  • Marco Giordanella – Gitaar
  • Enrico Perciballi – Bas
  • Alessandro Novelli – Drums
  • Gianfrancesco Araneo – Keyboards

Links: