Rings Of Saturn – Lugal Ki En

Rings Of Saturn – Lugal Ki En
Unique Leader Records, 2014

Het nieuwe album van Rings Of Saturn is alweer af, amper anderhalf jaar nadat Dingir verscheen. De technische deathcore groep bestaat nu vijf jaar en heeft jammer genoeg al heel wat line-up veranderingen meegemaakt, maar komt toch weer zeer stevig uit de hoek.

Lugal Ki En ontploft meteen wanneer je het opzet. Je wordt om de oren geslagen met een verschroeiend dubbele basdrumtempo, technisch gitaar gepluk en bulderende grunts. Er is geen plaats voor rust op dit album, buiten de interlude Fractal Intake. Zo laat de band nog eens duidelijk weten waarom ze hun genre soms ook aliencore noemen. Door het hele album hoor je af en toe dromerige intergalactische deuntjes om wat sfeer te creëeren, en vooral om voor afwisseling te zorgen. De plaat zit bijzonder strak in elkaar en houdt je aandacht voortdurend vast. Eindigen doen ze met No Pity For A Coward als eerbetoon aan de overleden Suicide Silence zanger Mitch Lucker, een mooi besluit.

Over het algemeen is Lugal Ki En een album dat niet alleen corefans zou moeten aanspreken. Het is een technisch deathmetal album waar weinig breakdowns in zijn te vinden, geen emotioneel gedoe in zit en er gewoon op de muziek wordt gefocust. Het is hard, het is snel en toch aangenaam om naar te luisteren.

Tracklisting:
Rings Of Saturn – Lugal Ki En

  1. Senseless Massacre
  2. Desolate Paradise
  3. Lalassu Xul
  4. Infused
  5. Fractal Intake
  6. Natural Selection
  7. Beckon
  8. Godless Times
  9. Unsympathetic Intellect
  10. Eviscerate
  11. The Heavens Have Fallen
  12. No Pity For A Coward

Line-up:

  • Ian Bearer – Vocalen
  • Lucas Mann – Gitaar, basgitaar, synthesizer
  • Joel Omans – Gitaar
  • Aaron Kitcher – Drums

Links: