Striker – City Of Gold

Striker – City Of Gold
Napalm Records, 2014

Het album City of Gold van het Canadese Striker is al enige tijd uit, maar nu dan toch tijd voor een luisterbeurt. Striker maakt een speedmetal in een ietwat rustigere en melodieuzere variant. Muzikaal zijn er raakvlakken met een band als Anthrax.

Elf nummers en vier bonustracks treffen we aan op City Of Gold. Opener Underground laar direct horen wat je kunt verwachten van Striker, cleane vocalen met een hoog bereik, scheurende gitaarsolo’s, veel melodie en vooral een rap tempo. De, ietwat cryptische, teksten zijn redelijk simpel en de refreinen daardoor makkelijk mee te zingen. De snelheid blijft redelijk constant behouden, alleen bij het nummer Bad Decisions verdwijnt de snelheid en neemt de melodie de overhand. Resultaat is een nummer wat bijna door een band als House Of Lords gemaakt kon wezen. Ook Mind Control laat een ietwat ander geluid horen, het is nog steeds snel, maar heeft ook een hoop dreiging in zich. Al met al laat Striker een hoop diversiteit horen.

Striker laat op City Of Gold duidelijk horen waarom ze op een groot label (Napalm) zitten. Klasse songs, die uitstekend zijn uitgevoerd. Mensen die nog steeds heimwee hebben naar de gouden jaren tachtig kunnen hun hart ophalen met dit album.

Tracklisting:
Striker - City Of Gold

  1. Underground
  2. City Of Gold
  3. Start Again
  4. Bad Decisions
  5. Crossroads
  6. All For One
  7. Mind Control
  8. Second Attack
  9. All I Want
  10. Rise Up
  11. Taken By Time
  12. Bonus:

  13. Two Minutes To Midnight
  14. Watching You
  15. Rol With The Punches
  16. Fuck Vulcanoes

Line-up:

  • Dan Cleary – Zang
  • Tim Brown – Gitaar
  • William Wallace – Bas
  • Adam Brown – Drums

Links:

striker-city-of-gold