Malrun – Two Thrones

Malrun – Two Thrones
ViciSolum Productions, 2014

Een label als hardrock is niet altijd wat je ervan verwacht en twee jaar terug bewezen de Denen van Malrun dat het in een modern jasje ook best divers en goed kan klinken. Eigenlijk levert deze band niet enkel rock, maar combineert men die met groovy metal en passende core. Dit jaar is er het vervolg met Two Thrones en meteen wordt duidelijk dat men ook de sterke punten van het verleden bewaard heeft.

Hardrock die wat progressief aanvoelt dus, en waar vooral de zangstijl van Jacob het geheel een erg moderne tint meebrengt. Richting moderne Katatonia op sommige momenten, maar ook popperig/commercieel tot zelfs core-getint. Het past echter allemaal binnen de melodische gelaagdheid en de hippe en catchy rocksongs die deze Deense band blijft aanbrengen. Ook op Two Thrones is er dus weer sprake van een mooie instrumentale afwisseling in genres, gaande van modernere groove metal, melodeath tot atmosferische hardrock en voorzien van een prima techniciteit. Zelfs goedgebrachte, gevoelige momenten zijn te vinden op deze plaat zoals op afsluiter The Ghost of You.

De troef van deze Denen blijft nog steeds dat ze op creatieve en sterke manier vorm kunnen geven aan deze mix van moderne componenten. Het maakt dat Malrun een band is om rekening mee te houden binnen meerdere genres, maar de aparte diversiteit ervan leidt er logischerwijs ook toe dat mensen die van bepaalde invalshoeken niet gek zijn ook minder te vinden zijn voor de stoofpot van deze band.

Tracklisting:

  1. Justine
  2. Forbidden Fruit
  3. Cycle of Abuse
  4. Prelude/Serpent’s Coil
  5. Serpent’s Coil
  6. Bury The Dead For You
  7. Confessions
  8. Eye of Horus
  9. Light The Way
  10. The Ignorant…
  11. Dance of The Satyr
  12. The Ghost of You

Line-up:

  • Mads Lind Ingeman – Gitaar
  • Mikkel Johnsen – Drum
  • Jacob Loebner – Zang
  • Ulrik Soelgaard-Nielsen – Bas
  • Patrick Nybroe – Gitaar

Links: