Kilmara – Love Songs And Other Nightmares

Kilmara – Love Songs And Other Nightmares
Sony Music, 2014

Love Songs And Other Nightmares van het Spaanse Kilmara staat al een tijdje op de plank hier op de redactie. De meeste van mijn collega’s hebben het niet zo op de melodieuze metal die te horen is op het derde album van deze band. Persoonlijk ben ik niet vies van wat melodie in mijn metal, dus ik wil me er wel aan wagen.

Opener Fantasy klinkt meer als metalcore dan melodische metal en dat komt vooral door de grunts van iemand die volgens mij een gastbijdrage moet hebben geleverd, aangezien ik de grunts op de rest van het album niet terug hoor. Even later krijgen we een heuse ballad voorgeschoteld met de titel Believe. Zanger Christian Wolfgang Kohl valt hier ernstig door de mand. Rustig zingen gaat hem duidelijk niet goed af. Behalve dat zijn accent irritant aanwezig is, klinkt het geheel gewoon belabberd. Hierna wordt ons nog een zestal nummers voorgeschoteld, de meeste ervan zo’n vier tot vijf minuten lang. De melodieuze metal met een vleugje powermetal van Kilmara begint ondertussen echter behoorlijk in het slop te raken en klinkt vreselijk eentonig.

Muzikaal gezien probeert Kilmara een weg te vinden tussen powermetal en melodieuze metal. Op zich is de band dat aardig gelukt, alleen wordt het allemaal net iets te langdradig om een compleet album mee te vullen. Dit experiment kan weer terug op de plank wat mij betreft.

Tracklisting:
Kilmara - Love Songs And Other Nightmares

  1. Fantasy
  2. Devil’s Eye
  3. The Break Up
  4. Cold Rain
  5. Believe
  6. Nothing To Me
  7. Usual Strangers
  8. Alpha
  9. Insomnia
  10. Play To Win
  11. Time Flies

Line-up:

  • Christian Wolfgang Kohl – Zang
  • Jonathan Portilo – Gitaar
  • Enrique Torres – Gitaar
  • Raul Ruiz – Bas
  • Javi Morillo – Drums

Links: