Bone Man – Plastic Wasteland

Bone Man – Plastic Wasteland
Pink Tank Records, 2014

Als je van plan bent om wat kerstmarktjes te bezoeken in Duitsland, dan kan je je bezoek misschien timen samen met de tour van een band uit Kiel die me tot dusverre onbekend was. Deze Duitsers van Bone Man zijn toe aan hun twee plaat en presenteren die dus nu vooral aan het Duitse volk. Een mix van psychedelische fuzzrock en stoner is het geworden, best eens een interessante afwisseling.

‘Psychedelisch’ schrikt misschien velen al af die houden van goed gebrachte en verzorgde muziek, maar die mensen hoeven niet erg te vrezen. Het is waar dat deze Duitsers hier en daar wat diepgang kunnen aanbrengen en zo tot verdraaid trippende songs kunnen komen (Old Brew is heerlijk), maar de zang van Marian en de rockende stonerlaag wordt nooit te intens. Rollende en energieke stoner brengt deze band echter ook niet, dus het is zeker wel even wennen aan deze aanhoudende droge riffs. Als die dan nog eens in herhaling op je afkomen met een verzorgde rockstem, dan is dat wel even wat anders dan de gebruikelijke stoner.

De kracht van deze heren zit als je het mij vraagt vooral in de diepgang die het gitaarspel op sommige momenten bereikt, terwijl je echt moet zijn voor de zang van deze band. Minder mijn dada, maar ik neem aan dat het bij velen wel in de smaak zal vallen. Geluidstechnisch klinkt het zeker goed, maar inhoudelijk misschien nog wat droogjes op heel wat momenten. Aanraders: Old Brew en Undergrowth.

Tracklisting:

Bone Man - Plastic Wasteland

  1. Plastic Wasteland
  2. Wayfaring
  3. Old Brew
  4. Dry Habit
  5. Graveyards
  6. Flesh Land
  7. Undergrowth

Line-up:

  • Marian – Gitaar, zang, synth
  • Ötzi – Drum
  • Arne – Bas

Links: