Solace of Requiem – Casting Ruin

Solace of Requiem – Casting Ruin
ViciSolum Productions, 2014

Uit Amerika komt een band die dit najaar op tournee mocht met Ulcerate en Wormed. Solace of Requiem speelt door en door Amerikaanse semi-technische deathmetal uit de Skinless-stal. Op Casting Ruin doen ze dat tot ieders tevredenheid uiterst bekwaam.

Een strak album vol met stevig gitaarspel, vlotte riedels en bijna mechanisch drumspel. Of je het technisch kan noemen, hangt af van de bands waarmee je Solace of Requiem wil vergelijken. Het is geen rollende, alles verpletterende death, maar scherpe muziek met regelmatige tempowisselingen en een heel koele klank. Solace of Requiem vermijdt gelukkig de overdaad en werkt nergens op de zenuwen, iets waar vele technische bands zich wel schuldig aan durven maken. De vocale prestaties zijn ook bijzonder sterk. Het overgrote deel van de nummers wordt voorzien van scherpe, black-achtige sneren. Grunts zijn er echter ook te vinden, wat voor een aangename mix zorgt.

Solace of Requiem levert met Casting Ruin een sterke plaat af. Voor liefhebbers van door en door Amerikaanse (semi)technische death is dit een mooie aanrader. Een band die duidelijk stappen vooruit heeft gezegd (het is hun vierde album) en die zeker het bekijken waard is.

Tracklisting:
 Solace of Requiem - Casting Ruin

  1. Defiling the Spectrum
  2. Casting Ruin
  3. Soiling the Fields of Putridity
  4. Song of Shards
  5. Wading into Mire
  6. Eroded Absolution
  7. Heaving Bile and Ash
  8. Pools of Ablation
  9. Bio-Alchemy

Line-up:

  • Jeff Sumrell – vocalen
  • Dave Tedesco – drums
  • Richard Gulczynski – gitaar

Links: