Memphis May Fire – Unconditional

Memphis May Fire – Unconditional
Rise Records, 2014

Memphis May Fire vind je in elke lijst terug als het gaat over moderne metalcore. Maar of dat iets positiefs is, dat weet ik zo nog niet. In zo een lijst zou je ook bands als Upon This Dawning, Like Moths To Flames en Chiodos terugvinden. Dat zijn allemaal groepen die aanstekelijke deuntjes zonder inhoud of al te veel talent bij elkaar spelen. Zo ervaar ik het toch. Memphis May Fire heeft daarbij ook nog eens een frontman die denkt dat hij het solo en zonder screams in het pop-genre ook kan maken.

Begrijp me niet verkeerd, het album klinkt leuk en biedt bij momenten een uitlaatklep voor wat opgekropte agressie. Aan breakdowns is er geen schaarste, zo blijft de core fan er toch met zijn aandacht bij, en de screams vallen ook best mee. Jammer genoeg maakt de band veel te graag plaats voor rustigere gitaarpartijen en cleane zang. Er zijn slechts weinig bands die er in slagen ook met hun heldere vocalen furore te maken. Memphis May Fire hoort daar voor mij niet bij. Hoe leuk het album ook klinkt, het is iets te simpel en overtuigt daardoor nooit genoeg.

Dit is de eerste plaat van hen die ik in zijn geheel heb geluisterd en daar ben ik blij om. Je hebt er al snel voldoende van gehoord en het zet niet aan tot meer. Ik ga niet de moeite doen om de rest van hun discografie te beluisteren en dit album zal ik ook niet rap meer opzetten.

Tracklisting:
Memphis May Fire - Unconditional

  1. No Ordinary Love
  2. Beneath The Skin
  3. Sleepless Nights
  4. The Answer
  5. Possibilities
  6. Speechless
  7. The Rose
  8. Not Enough
  9. Need To Be
  10. Pharisees
  11. Divinity

Line-up:

  • Matty Mullins – Vocalen, keyboard
  • Kellen McGregor – Gitaar
  • Anthony Sepe – Gitaar
  • Cory Elder – Basgitaar
  • Jake Garland – Drums

Links: