Foscor – Those Horrors Wither

Foscor – Those Horrors Wither
Alone Records, 2014

Foscor is Catalaans voor donker en dat is in het geval van deze band in de categorie: Spijker.Kop.Raak. De sfeer is namelijk zeer duister met bijbehorende kou en desolate gevoelens.

Those Horrors Wither begint met ijzingwekkende riffs waarna een even zo koude stem wordt verwacht. Dat valt in eerste instantie tegen want het betreft hier een cleane stem de weliswaar uit de tenen van Fiar komt maar toch niet altijd even krachtig is. In onder andere Addiction en Graceful Pandora worden cleane vocalen afgewisseld met een grunt en een flard spoken-word waarbij eerstgenoemde beter aansluit bij de muziek.

Het eerste hoogtepunt is L.Amor.T met gastbijdragen van Obsidian Kingdom. Deze trage track sleept de luisteraar mee naar de diepste krochten van de zielenroerselen van Foscor en wat daar huist is weinig positiefs. Een heerlijk naargeestige geest maakt zich van de luisteraar meester. Een gevoel wat nog lang na blijft hangen. In het daaropvolgende titelnummer is het alweer raak als ene Peter Bjärgô een duit in het zakje komt doen. Na genoemd eerste hoogtepunt gaat het niveau van deze cd omhoog.

Op de digipack staat een extra nummer en op de lp-versie staat een ander. Dat riekt naar geldklopperij voor de fans die alles willen hebben. Of Those Horrors Wither je gaat bevallen zal voor een groot deel afhangen van de vocalen. Met het winterse weer wil het in deze contreien nog niet zo lukken maar aan Foscor ligt dat zeker niet.

Tracklisting:
Foscor - Those Horrors Wither

  1. Whirl Of Dread
  2. Addiction
  3. Senescencia
  4. L.Amor.T
  5. Those Horrors Wither
  6. Graceful Pandora
  7. To Strangle A Ghost
  8. Shysteroos (digipack)
  9. Pioneers of The Void (LP versie)

Line-up:

  • Fiar – Vocalen, basgitaar
  • Falke – Gitaar
  • A.M. – Gitaar
  • Nechrist – Drum

Links: