Everyone Dies Alone – Piece

Everyone Dies Alone – Piece
Clenched Fist Records, 2014

Drie woorden in de titel? Dat zal deathcore zijn. Inderdaad. Deze band is Antwerps en heeft in de line-up ene Bert Coessens, die we kennen van beukband Moker. Everyone Dies Alone is aan zijn tweede plaat toe en verblijdt ons met een nette promoschijf.

Net als Moker balanceert Everyone Dies Alone op het middelpunt tussen brutale metalcore, deathcore en techdeath. De kortgewiekte gitaaraanhalen in de technische intervallen zijn verschrikkelijk lekker geprepareerd door iemand die er duidelijk verstand van heeft. De drums zijn navenant en maken van de versnellingen onweerstaanbare nekbrekers. De zang is tweeledig: deels oerdegelijk ingegrunt en deels gekeeld gescreamd. Dat laatste is echt mijn ding niet, maar fans van onder andere Aborted zullen hun neus er in geen geval voor optrekken. Die laatste groep moet absoluut deze band een beurt geven. Fijne teksten trouwens, mooie verhandelingen.

Ondanks de ietwat emo-aandoende bandnaam (kan aan mij liggen) is dit een bruut beestje die je niet zonder handschoenen of condooms dient te benaderen. Lijkt me ideaal om live aan te gaan schouwen. Benieuwd!

Tracklisting:Everyone Dies Alone

  1. Thanatos
  2. Nightbreaker
  3. Gemini
  4. Iscariot
  5. Ether
  6. Maatraameru
  7. Erebus
  8. Ingenia
  9. Prometheus
  10. Hic et Nunc

Line-up:

  • Stitch – Bas
  • Llano Bergman – Drums
  • Michaël Lemmens – Gitaren
  • Bojan Belic – Gitaren
  • Jimmy Schippers – Grunts
  • Cliff Feyen – Screams

Links: