Clawfinger – Life Will Kill You (re-release)

Clawfinger – Life Will Kill You (re-release)
Metal Mind Productions, 2014

Origineel uitgegeven in 2007 door Nuclear Blast en nu opnieuw door het Poolse Metal Mind. Deze zevende plaat van de Zweedse rapmetalband was de laatste in de rij, en wordt nu dus in identiek dezelfde vorm als zeven jaar geleden uitgebracht. Een fraaie digipack, 2000 exemplaren deze keer.

Ondanks de “rap” ben ik altijd liefhebber geweest van Clawfinger. Vooral de (zelf)kritische, sarcastische en oppeppende teksten maakten mij een fan. Dit Life Will Kill You hoort vooral in de categorie “oppeppend” thuis, met centrale boodschap dat we hier maar even zijn op deze aardkloot en dat we er best iets van maken in plaats van bij de pakken neer te blijven zitten. Breek uit je zelfgemaakte constructie die ingebeelde veiligheid geeft (Prisoners), leef wat meer op het moment (The Price We Pay), stop met meeklagen met de massa (None The Wiser) en haal uit het leven wat je er zelf wil uithalen (It’s Your Life). Verder staan er nog twee ferme nummers op, zijnde Final Stand (nummer vanuit het standpunt van een zelfmoordterrorist) en het zeer aangrijpende Little Baby (incest). Helaas staan er ook een paar zeer matige nummers op, zoals het titelnummer, dat keer op keer geskipt kan worden.

Life Will Kill You is zoals alle Clawfinger-albums een zeer degelijke plaat, al haalt het niet het niveau van Use Your Brain, het alom gelauwerde debuut of mijn persoonlijke favoriet: het gelijknamige album Clawfinger. Extra’s staan er ook niet op deze re-release, daarvoor moet je het ook niet doen. Misschien een ideetje voor kerst, voor een vriend(in) die wat opgewekt moet worden!

Tracklisting:
Clawfinger

  1. The Price We Pay
  2. Life Will Kill You
  3. Prisoners
  4. Final Stand
  5. None the Wiser
  6. Little Baby
  7. The Cure & the Prison
  8. Where Can We Go From Here
  9. It’s Your Life
  10. Falling
  11. Carnivore

Line-up:

  • Zak Tell – Zang
  • Jocke Skog – Keyboards
  • Bard Torstensen – Gitaren
  • Henka Johansson – Drums
  • Andre Skaug – Bas

Links: