Infant Death – Total Hell

Infant Death – Total Hell
Apocalyptic Empire Records, 2014

Infant Death. Het is een wat infantiele naam voor een band. Een voorbode voor wat er muzikaal wordt geboden? Dat is nog maar de vraag want artwork en songtitels doen bepaald anders vermoeden.

Vanaf de eerste beluistering wordt duidelijk dat de oude Slayer als belangrijkste invloed heeft gewerkt op deze band. De drums zijn rechttoe-rechtaan (op een enkele goedgeplaatste break na) en vocaal doet het sterk denken aan het hoge gekrijs van Tom Araya in de begindagen. Voeg daaraan toe de ietwat rommelige en thrash-georiënteerde riffs en het plaatje klopt aardig. Nadeel van Total Hell is wel dat de gitaarpartijen en zanglijnen volstrekt inwisselbaar zijn ten opzichte van elkaar. Daarnaast voegen de a-tonale solo’s weinig toe, of het moet de evil en old-school feeling zijn.

Walg je van hetgeen Slayer tegenwoordig uitbrengt, is Venom nog steeds de beste band die je ooit live hebt gezien en rouw je nog dagelijks om het feit dat Bathory niet meer bestaat, dan zul je Infant Death een verrijking van de scene vinden. Veel reëler is het om te zeggen dat Infant Death met Total Hell het bestaansrecht heeft verzekerd en daarmee een plaats in de scene verdient. Dit is dan vooral toe te schrijven aan de sfeer die er van deze cd uitgaat en verklaart mede de score.

Tracklisting:
Infant Death - Total Hell

  1. Deathcrush
  2. Total Hell
  3. Feel The Blade
  4. None Shall Flee
  5. Sadistic Rights
  6. Kill Rape Destroy
  7. Buried In Blood
  8. Final Execution
  9. Warchild
  10. Boned
  11. Snakeattack
  12. Demonic Pervesion
  13. Funeral Massacre

Line-up:

  • Knegge – Vocalen, gitaar
  • BT – Basgitaar
  • Kim Kane – Drum

Links: