Gnaw Their Tongues – Wir essen Seelen in der Nacht

Gnaw Their Tongues – Wir essen Seelen in der Nacht
Eigen beheer, 2014

Binnen de zware metalen is plek voor iedereen en dat levert een bonte verzameling muzikanten van verschillende afkomst op. Blackmetal uit Japen of het Midden-Oosten, rappende acteurs of violisten met een conservatoriumopleiding: we hebben het allemaal. Een eenmansproject van een in Paramaribo geboren Surinamer die blackmetal combineert met noise en een fascinatie heeft voor bondage, marteling, dood en verderf, past daar ook prima bij.

Mories, pseudoniem van Maurice de Jong, stort onder de even bizarre als briljante bandnaam Gnaw Their Tongues al sinds 2006 een karrenvracht aan releases over de mensheid uit. De gratis te downloaden EP Wir essen Seelen in der Nacht, is daarvan het laatste bewijs. Zoals met al het materiaal van Gnaw Their Tongues is ook deze EP er een voor de fijnproever: de luisteraar die met behulp van geluiden, geschreeuw en een enkel instrument meegenomen wil worden in een donkere poel van waanzin en ellende. Een bad trip over de speakers, een muzikale nachtmerrie, met afsluiter Droom van de Rattenvreter als meest treffende voorbeeld.

Termen als ‘goed’ of ‘slecht’ zijn nauwelijks van toepassing bij dit soort muziek en omdat het hier om een EP gaat ontsnap ik gelukkig aan de eis dit werkje cijfermatig te beoordelen. Mensen die open staan voor de donkere emoties die muziek kan oproepen moeten zeker eens luisteren naar Wir essen Seelen in der Nacht. Wie het liever oppervlakkig eenvoudig houdt grijpt gewoon naar de nieuwe AC/DC.

Tracklisting:
Gnaw Their Tongues - Wir essen Seelen in der Nacht 200x200

  1. A Calm Friday Evening In Hinterkaifeck
  2. Wir essen Seelen in der Nacht
  3. The Gate of Death
  4. Droom van de Rattenvreter

Line-up:

  • Mories – Alles

Links: