Maat – As We Create the Hope from Above

Maat – As We Create the Hope from Above
Aural Attack Productions, 2014

Nile heeft nu al twee jaar lang geen album meer uitgebracht en dat is duidelijk veel te lang naar de zin van deze Duitse Egyptofielen. Maat neemt dan maar het heft in eigen handen en bezorgt de liefhebbers van Nile een lekker tussendoortje.

Met As We Create the Hope from Above heb je meteen de neiging om As He Creates, So He Destroys te gaan brullen in plaats van de eigenlijke – gelijkaardige – tekst van het openingsnummer. De deathmetal is weliswaar niet zo technisch en extreem brutaal, maar zet wel aan tot aandachtig luisteren (ondanks de vrij vlakke, verstaanbare vocalen). Ook het eerder Poolse (Behemoth natuurlijk) geluid van de drums en de Hertz-gitaren is lekker, ook al is deze plaat in de Soundlodge Studios opgenomen. Er zitten een pak lekkere riffs in deze plaat verscholen, zoals de openingsriff van Shards of Osiris, die een eventuele aanschaf zeker kunnen vergoelijken.

Overall gezien is het geen absolute topper, eerder een aardige subtopper.
Dat komt vooral omdat de duistere dreiging en de typerende sluimerende atmosfeer die de idolen van deze band wél hebben ontbreken.
Maat is niet bij machte om volledige nummers vol te stuwen met de mythologische maatstaf die Nile en Behemoth hen opgelegd heeft, al hebben ze wel een degelijke poging gedaan.

Tracklisting:
Maat

  1. As We Create the Hope from Above
  2. Shards of Osiris
  3. Sobek (re-recorded)
  4. El-Enh-Aa
  5. Preservation of My Immortal
  6. Atum – Conqueror of Chaos
  7. Duat …After My Last Breath
  8. In Shoals
  9. Rituals to Drown the Suffer

Line-up:

  • Scaradeus – Gitaren
  • Tempest – Drums
  • Thot – Keel
  • Horus – Bas
  • Alex – Gitaren

Links: