Maverick – Quid Pro Quo

Maverick – Quid Pro Quo
Massacre Records, 2014

Soms kun je maar amper geloven dat je een debuutplaat te horen krijgt, maar denk je eerder dat het weer een band gaat zijn die jaren meedraait en waar je toevallig nog niet van gehoord hebt. Niet het geval met het Ierse Maverick, dat met Quid Pro Quo dit jaar een erg interessant debuut brengt. Dit is er eentje die duidelijk op zijn plaats zit bij een label als Massacre Records en de Duitsers mogen gerust trots zijn dat ze een hardrockband als deze in hun stal hebben staan.

Maverick is een band die het erg warm en toegankelijk houdt, met een leuke groove. De melodische gelaagdheid, de knappe sleazy zang van David en de verzorgde solo-laag maken dat elk van deze tracks smelt op de tong. Erg herkenbaar gebracht uiteraard, dus wie op zoek is naar bakken progressie, kracht of attitude is hier duidelijk op de verkeerde plaats. Dat betekent echter niet dat Maverick saai dreigt te worden, want de geluidskwaliteit en de inhoud van de tracks is pure klasse waar de fans van het warme melodische hardrockgenre zonder twijfel hun draai in gaan vinden. Glam met een iets luchtiger kantje, maar die liefhebbers kunnen bij deze heren ongetwijfeld ook terecht, vooral als een track als Last Addiction voorbij komt.

Gewoon proberen dus, dit debuut, want het gaat hier om een hardrockband die duidelijk veel in haar mars heeft. Goed voor een klein uur aan toegankelijk, warm materiaal voor hardrockfans van Whitesnake tot W.A.S.P..

Tracklisting:

Maverick - Quid Pro Quo

  1. Snakeskin Sinner
  2. Paint By Numbers
  3. Got It Bad
  4. In Our Blood
  5. One More Day (Quid Pro Quo)
  6. Electric
  7. Rock ‘n’ Roll Lady
  8. Shackled
  9. Last Addiction
  10. Side By Side
  11. Took The Night

Line-up:

  • David Balfour – Zang
  • Ryan Sebastian Balfour – Gitaar
  • Ric Cardwell – Gitaar
  • Richie Diver – Bas
  • Mike Ross – Drums

Links: