EB11 – Enjoy The Ride

EB11 – Enjoy The Ride
Eigen Beheer, 2014

Vandaag brengen we een bezoekje aan Tenerife, Spanje en wel bij de rockers van EB11 en hun album Enjoy The Ride. Rock mag je in dit geval in de breedste zin van het woord opvatten aangezien een mengeling van stijlen te horen is op dit album.

De hoes van Enjoy The Ride laat de heren van EB11 zien in een achtbaan. Die achtbaan refereert volgens mij naar hun muziek want dat is een achtbaan aan stijlen: alternative, rock, pop, metal en grunge worden allemaal afgewisseld. Ik heb het gevoel weer in de jaren negentig beland te zijn met bands als Green Day, The Offspring en zelfs een vleugje Limp Bizkit. EB11 is op zijn best in de uptempo nummers, waar het dak er af gaat. De rustigere nummers zoals She (geen Kiss-cover!), To Make It Real, Hold Me en nog enkele zijn te veel dertien-in-een-dozijn-niveau. Veertien nummers is wat mij betreft wat te veel van het goede, ondanks de aanwezige afwisseling.

Enjoy The Ride toont duidelijk dat EB11 een afwisselende band is. Probleem met dit soort albums is diezelfde afwisseling waardoor je niet lekker in het album blijft hangen. Wat mij betreft focussen ze zich op de meer uptempo, punk-achtige nummers, want daar komen ze het beste uit de verf op dit album.

Tracklisting:
EB 11 - Enjoy The Ride

  1. All Is Fake
  2. System Breakdown
  3. Love You Now
  4. She
  5. To Make It Real
  6. D.I.Y.
  7. Enjoy The Ride
  8. Hold Me
  9. Be The One
  10. Unexpected
  11. Going On
  12. Kill Me
  13. Day
  14. Beautifull World

Line-up:

  • Eber C. Pitrelli – Zang & Gitaar
  • Joaquin Lair – Zang & Gitaar
  • Alberto Delgado – Bas
  • Manuel “El Maestro ” – Drums

Links: