Civilian – The Second

Civilian – The Second
Eigen Beheer, 2014

Het was twee jaar snoozen na Wake-Up Call van het Genkse Civilian, maar dit jaar doen ze het nog eens met The Second. Nog eens een plaat om het publiek wakker te schudden dus, met een recept dat erg gelijk die eerste plaat is. Dat potje hardrock/heavy metal kon me toen wel bekoren en dat is ook het geval met de opvolger.

‘New age hardrock’ vind ik terug op de Facebook-pagina van de heren en die titel vertelt veel. Civilian zet originaliteit nog steeds niet op de eerste plaats, al kan de moderne geladenheid van een Break The Chain of de dreiging op Closed Door me zeker bekoren. Neen, deze heren zijn rasechte fans van de oude grootheden en brengen muziek die daar sterk aan te linken valt. De speelse bas en soms even de melodische laag van een oude Iron Maiden, soms wat Pantera-grooves, maar vooral een erg stevig ensemble van hardrock-/heavy metal-nummers met een stevige NWOBHM-stempel die vol attitude door Mark worden ingezongen.

Ze zetten het dus nog even in de verf, deze heren uit Genk, dat ze hardrockspek voor ieders bek brengen. Herkenbaarheid blijft troef, maar Civilian steekt het allemaal in een modern jasje waarbij het allemaal zo lekker groovy en vol overgave blijft klinken. Dit is er eentje voor de hardrock-/heavy metalfans die gewoon een erg goede plaat zoeken.

Tracklisting:

Civilian - The Second

  1. Zusammen
  2. Wrong Side of The Road
  3. Love In The Moshpit
  4. Dead Man Walking
  5. Stars Tonight
  6. Break The Chain
  7. The Second
  8. Digging a Hole
  9. C.E.O.
  10. Tarantula
  11. Closed Door
  12. Hallelujahland

Line-up:

  • Mark – Zang
  • David – Gitaar, zang
  • John – Gitaar
  • Christophe – Bas
  • Johan – Drums, zang

Links: