Sleeping Pulse – Under The Same Sky

Sleeping Pulse – Under The Same Sky
Prophecy Productions, 2014

De eerste reactie toen ik deze plaat beluisterde: jammer dat die jaarlijst binnen is, want deze had los binnen de top tien gepast, of zelfs binnen de top vijf. Sleeping Pulse is een nieuw project, bestaande uit Luis Fazendeiro van het Portugese Painted Black en niemand minder dan Mick Moss van het Britse Antimatter.

Sleeping Pulse - Under The Same Sky

Eerlijk gezegd had ik het niet meteen verwacht, de laatste plaat van Antimatter bereikte gewoon het niveau niet meer van ervoren. Te weinig focus op die bitterzoete melancholie waar de zangstijl van Mick je gewoon constant rillingen geeft. Dan ben je plots erg blij dat het opnieuw gegoten wordt in dit debuut Under The Same Sky. Bovenal klinkt deze plaat erg rustig, maar inhoudelijk is het erg aangrijpend, afwisselend en prachtig verfijnd. Sleeping Pulse experimenteert met prachtige postrock-lagen die invulling geven aan de melancholische, lichtjes elektronische of symfonische achtergrond. Werkelijk elke track op deze plaat is een schot in de roos, omwille van de diepgaande atmosfeer en tekstuele inbreng (Parasite, The Puppeteer, The Blind Lead The Blind, War), of door de zwoele mix van post-rock, industrial-vibes en symfonische melancholie.

Een Antimatter– of Anathema-fan moet hier niet gaan twijfelen, die haalt Sleeping Pulse gewoon in huis. Bij mij overstijgt Under The Same Sky met glans Fear of A Unique Identity. Diepgaand, pakkend en buitengewoon prachtig. De clip van War geeft zeker een mooie opwarmer.

Tracklisting:

Sleeping Pulse - Under The Same Sky

  1. Parasite
  2. Gagging Order
  3. Backfire
  4. The Puppeteer
  5. Foreign Body
  6. The Blind Lead The Blind
  7. Painted Rust
  8. Noose
  9. War
  10. Under The Same Sky

Line-up:

  • Michael Moss – Zang
  • Luis Fazendeiro – Gitaar

Links: