Laster – De Verste Verte Is Hier

Laster – De Verste Verte Is Hier

Dunkelheit Produktionen, 2014

Twee jaar terug verscheen van deze heren de demo Wijsgeer & Narreman, een intrigerend stukje muziek van deze Nederlandse band. Een demo die er in ieder geval voor heeft gezorgd dat de heren onder de vleugels van het Duitse Dunkelheit terecht zijn gekomen en via die weg dan ook hun debuutplaat uitbrengen.

Deze plaat telt vier nummers samen goed voor een kleine drie kwartier muziek, wat al aangeeft dat de gemiddelde speelduur van de nummers vrij lang is. Nu is dat bij dit soort atmosferische black wat mij betreft geen enkel probleem. Er wordt een hypnotiserende dromerige staat opgeroepen welke wel een grimmigheid over zich heeft. Deze duisternis gaat samen met een behoorlijke laag stof waaronder alles schuil gaat, en die er wel voor zorgt dat je echt moet gaan luisteren. Wel komt dit het gevoel dat het uit een onpeilbare diepte komt ten goede en klinkt de scream lekker wanhopig. Na drie nummers die dit slepende recept volgen komt er met het titelnummer een vreemde eend in de bijt voorbij. Dit nummer is haast dansbaar met zijn beat en synths die het zelfs een soort jaren tachtig feel geven. Ook de haast gesproken vocalen dragen sterk bij aan de sfeer die toch duister blijft.

Laster weet met haar debuutalbum een uitstekende plaat neer te zetten. Toch zou er in de productie nog wel wat te halen zijn aangezien de laag stof nu soms wel erg dik is. Maar over dit soort kleine puntjes moeten we niet zeuren bij zo’n klasseproduct uit eigen land.

Laster 200
Tracklisting:

  1. Alles wat mij bevalt, ontvalt me
  2. Tot de tocht ons verlicht
  3. Ik – mijn masker
  4. De verste verte is hier

Line-up:

  • S. – Alles
  • N. – Alles
  • W. Damiaen – Alles

Links: