Vargsang – In The Mist of The Night

Vargsang – In The Mist of The Night
Obscure Abhorrence Productions, 2014

Het Duitse Vargsang, de band rond leider Vargsang, ken ik al van in den beginne. Call of the Nightwolves uit 2003 draai ik zo nu en dan wel eens, als ik eens zin heb in old school Darkthrone-spul. Alles zwartwit, alles ontdaan van vrolijkheid. Voor het vierde album heeft Vargsang nog eens al zijn haatdragendheid bij elkaar gesoupeerd in de vorm van In The Mist of The Night.

Niets nieuws onder de uitgedoofde zon, pure Darkthrone ten tijde van Panzerfaust en voorgaande albums, maar dan met iets meer productie en nu en dan een synth die de muziek helpt dragen. Zo nu en dan hoor ik zelfs regelrechte stukken Triumphant Gleam-gitaarwerk terug in In The Mist of The Night. Vocaal is het iets properder, met een gekraaktere versie van Nocturno Culto, meer richting Judas Iscariot zeg maar.

Door de jaren heen is Vargsang een stuk verzorgder gaan klinken, zeker in vergelijking met het doffer klinkende debuut. Het is nog steeds een old school klinkende primitieve blackmetalband, alleen is het nu net op het minimum van wat de doorsnee blackmetalliefhebber als aanvaardbaar beschouwd. Of dat een positieve zaak is weet zo nog niet, en kan me ook niet schelen. In The Mist of The Night is een degelijke Duitse versie van Noorse black uit de eerste helft van de jaren ’90, met hier en daar een kleine dosis opsmuk.

Tracklisting:

Vargsang - Dark Vargsang

  1. The Roots of Hate
  2. Praise the Dead
  3. In the Mist of Night
  4. The Cosmic Gate
  5. Lifeless Eternal
  6. Of Sickness and Lust
  7. Captured in the Dark
  8. There Is No Heaven
  9. Begotten
  10. Chains of Life

Line-up:

  • Vargsang

Links: