Walking Dead On Broadway – Aeshma

Walking Dead On Broadway – Aeshma
Impericon Records, 2014

De Duitsers van Walking Dead On Broadway hebben hun allereerste langspeelplaat uit en die klinkt heel stevig. Ondanks de misleidende emo-achtige naam speelt dit vijftal uit Leipzig de pannen van het dak, en dat van mijn buren waarschijnlijk ook. Dit monster, met de naam Aeshma, toont dat deze jongens veel in hun mars hebben. Ze staan in 2015 al op een paar Impericon Festivals en daar zal het wellicht niet bij blijven.

Het album opent met een gefluisterde, maar angstaanjagende, boodschap van één of andere ‘space overlord’ die niet echt verstaanbaar is. Niet getreurd, Illusions stampt je direct in je edele delen en stelt zo een voorbeeld voor de rest van de plaat. Agressieve grunts, diepe breakdowns en gitaren die meer spelen dan gewoon zo laag mogelijke noten, grijpen je direct bij de keel en laten enkel even los wanneer titeltrack Aeshma verrassend met een pianomelodie opent. Daarna wordt er meteen naar dat zelfde recept terug gegrepen, zonder ooit te vervelen. Voor wie naar het nummer met de brutaalste, en meteen ook langste, breakdowns zoekt, moet je direct doorspoelen naar de laatste track Eradication. De plaat duurt net geen veertig minuten, gelijk gemiddeld elk -core album, maar lang niet alle bands in hun genre slagen er ook nog eens in er een degelijk en boeiend eindproduct van te maken. Hun deathcore is aanstekelijk en doet direct naar meer snakken. Jammer genoeg moeten we op onze honger blijven zitten, want buiten een eerste EP, getiteld Welcome To Corpse Wonderland, en dit album is er nog niets verschenen.

Aeshma is een zeer sterk debuutalbum waar voor mij zeker een vervolg aan mag komen. Het heeft vaart, klinkt hard en voelt vooral al volwassen aan voor een jonge band. Hier moet ik wel bij zeggen dat ik iemand ben die vooral de muziek beoordeelt en niet veel aandacht schenkt aan de teksten. Ik hou alvast een plekje vrij in mijn cd collectie.

Tracklisting:
Walking Dead On Broadway - Aeshma

  1. Intro
  2. Illusions
  3. Firstborn Privilege
  4. Dearana
  5. Path Of Exile
  6. Dark Passenger
  7. Aeshma
  8. Sleeping Titans
  9. Last Existence
  10. Eradication

Line-up:

  • Robert Horn – Vocalen
  • Michael Kalusche – Gitaar
  • Maximilian Kette – Gitaar
  • Kevin Klemm – Basgitaar
  • Stephan Hoffmann – Drums

Links: