Infernal Manes – Infernal Manes

Infernal Manes – Infernal Manes
Edged Circle Productions, 2015

In 2003 brachten de Noren van Infernal Manes een demo uit met de titel Battle Of Souls, om vervolgens niks meer van zich te laten horen. Het schijnt dat de heren bezig zijn met een comeback, dus het leek Edged Circle Productions een geschikte tijd om de EP opnieuw uit te brengen, met een iets andere naam en ditmaal op (limited edition) vinyl.

Infernal Manes bestaat uit leden van Taake, Deathcult, Dead To This World en Gaahlskagg. Muzikaal gezien word er echter uit een compleet ander vaatje getapt. Geen deathmetal dus, maar meer traditionele metal in de trend van Judas Priest, Iron Maiden en Mercyfull Fate. De muziek klinkt allemaal prima in orde bij de Noren. TJ Cobra klinkt echter wat te geforceerd in zijn zang en lijkt zo af en toe zelfs de plank een beetje mis te slaan.

Voor de liefhebbers van de eerder genoemde klassiekers is Infernal Manes ongetwijfeld een erg interesant werkje. Was je op zoek naar een uitbreiding van je verzameling deathmetal en dacht je op basis van de bandleden hier een juweeltje gevonden te hebben, zit je helemaal verkeerd. Persoonlijk ben ik toch wel lichtelijk benieuwd naar het schijnbaar aanstaande nieuwe en volledige album van deze heren.

Tracklisting:
Infernal Manes - Infernal Manes

  1. Symphony Of War
  2. Infernal Manes
  3. Mind Destructor
  4. True Force Of Power
  5. Battle Of Souls
  6. Come To The Sabbath

Line-up:

  • TJ Cobra – Zang
  • Stian Lægreid – Gitaar
  • Iscariah – Bas
  • Jan Atle Lægreid – Drums

Links: