Orden Ogan – Ravenhead

Orden Ogan – Ravenhead
AFM Records, 2015

In tijden waar de vrije meningsuiting op het spel schijnt te staan en een makkelijk te radicaliseren mens als ikzelf geacht wordt naar blackmetal te grijpen, komt Orden Ogan orde scheppen in de chaos. Powermetal uit Duitsland, van een band die met de laatste drie albums een 180 wist te scoren. Vier op een rij zou te mooi zijn. Laat het maar te mooi zijn.

Te mooi is ontroerend. Orden Ogan doet het nog maar een keer. Powermetal serveren met een moderne metalcore-productie en je compleet omver blazen. Powermetal serveren die zo sterk is dat een hoog tempo helemaal geen must is om een blijvende indruk na te laten. Powermetal maken met teksten die zonder epische meligheid emoties weten los te maken. Zelfs met bijdrages van
Joacim Cans (Hammerfall) en Chris Boltendahl (Grave Digger) die de boel wat verteerbaarder maken voor heavy metal liefhebbers, valt het allemaal nog erg goed te pruimen. De symfonische/melodische Blind Guardian-elementen storen me zelfs niet. Wat zeg ik, zelfs de melige hip hoi A Reason to Give kan mijn vinger niet op de skipknop laten duwen! Orden Ogan komt overal mee weg, omdat het kwalitatief en geluidsgewijs zo sterk is dat het dat zich kan permitteren. Top drie in de hedendaagse powermetalwereld, absoluut! Zelfs al waren de vorige twee platen nóg beter en blijft het niveau van het artwork veel te laag.

Tracklisting:
orden ogdan

  1. Orden Ogan
  2. Ravenhead
  3. F.E.V.E.R
  4. The Lake
  5. Evil Lies in Every Man
  6. Here at the End of the World
  7. A Reason to Give
  8. Deaf Among the Blind
  9. Sorrow Is Your Tale
  10. In Grief and Chains
  11. Too Soon

Line-up:

  • Seeb – Gitaar, zang
  • Tobi – Gitaren
  • Niels – Bas
  • Dirk – Drums

Links: