Black Veil Brides – Black Veil Brides

Black Veil Brides – Black Veil Brides
Universal Music, 2014

Black Veil Brides bracht kort geleden zijn vierde langspeler uit, simpelweg Black Veil Brides getiteld. Collega Yves kon er niet geheel mee uit de voeten en zodoende kwam het op mijn bordje terecht. Mannen gehuld in spandex en make-up is meer mijn ding blijkbaar.

Qua uiterlijk mogen de heren van Black Veil Brides dan misschien leentjebuur spelen bij acts als Mötley Crüe en Kiss, muzikaal gezien klinken ze als het stevige broertje van Nickelback. Weinig glam dus, maar wel stevige gitaren met een dosis emo in de muziek verwerkt. De vergelijking met Nickelback komt grotendeels door zanger Andy Biersack, wiens stem wel erg op die van Chad Kroeger lijkt. Drie kwartier naar de emoversie van Chad Kroeger luisteren. Ik snap wel dat mijn collega dit niet zo zag zitten.

Heart Of Fire is plotseling wel een erg actueel nummer geworden met een tekst als: “You want a fight… I’ll bring a war! I feel alive inside I won’t be terrorized”. Faithless heeft een heerlijk agressieve riff en zo zijn er meer nummers op dit album waar muzikaal gezien een stukje agressie inzit die doet denken aan een combinatie van de klassieke heavy metal met powermetal.

Ik kan me voorstellen dat Black Veil Brides zo’n typische love-it-or-hate-it-band is, net als Nickelback en One Direction. Ze hebben een grote hitpotentie, maar de die hard metalheads zullen dit verafschuwen.

Tracklisting:
Black Veil Brides - Black Veil Brides

  1. Heart Of Fire
  2. Faithless
  3. Devil In The Mirror
  4. Godbye Agony
  5. World Of Sacrifice
  6. Last Rites
  7. Stolen Omen
  8. Walk Away
  9. Drag Me To The Grave
  10. The Shattered God
  11. Crown Of Thorns

Line-up:

  • Andy Biersack – Zang
  • Jinxx – Gitaar
  • Jake Pitts – Gitaar
  • Ashley Purdy – Bas
  • Christian Coma – Drums

Links: