Burning Saviours – Unholy Tales from the North

Burning Saviours – Unholy Tales from the North
Transubstans Records, 2015

De heren van het Zweedse Burning Saviours zijn nu echt terug van weggeweest. Na wat line-up wisselingen in het midden van het vorige decennium, de split in 2008 en de terugkeer in 2010 zijn er slechts enkele singeltjes uitgebracht, die vorig jaar gebundeld werden in een verzamelalbum. Nu is dan tijd voor een echt album, het vierde in de historie van de band.

Wie Burning Saviours zegt, zegt automatisch ook doomrock. Daar staat dit album dan ook vol van. Hoewel vol niet helemaal een juiste benaming is, gezien de amper 29 minuten speeltijd van dit album. In vergelijking met de eerste twee albums is het allemaal net een tikje steviger uitgevoerd en zijn de hippie elementen nagenoeg verdwenen. Middels zeven nummers wordt er zeer overtuigend uitgepakt. Vaak krijg je ook de neiging om zelf even de luchtgitaar te bespelen, waar het snellere Inside My Mind of het met de aanstekelijke riff gezegende Inside my Mind zich zeer voor lenen. Topkwaliteit doomrock dus, van een band die hier al een dike tien jaar mee bezig is.

Qua songmateriaal zou de negentig puntengrens ruimschoots gehaald worden, maar de wel erg korte speelduur van de slechts zeven nummers zorgt wel voor puntenaftrek. Dat is dan wel het enige minpuntje van dit verder uitstekende album.

Tracklisting:
Burning Saviours – Unholy Tales from the North

  1. They Will Rise Tonight
  2. And the Wolves Cried Out
  3. Your Love Hurts Like Fire
  4. Ondskan
  5. Inside My Mind
  6. The Sons of the North
  7. Lyktgubben

Line-up:

  • Mikael Monks – Zang, Gitaar
  • Jonas Hartikainen – Gitaar
  • Fredrik Evertsson – Bas
  • Martin Wijkström – Drums

Links: