Karne – Faith in Flesh

Karne – Faith in Flesh
Quality Steel Records, 2014

Het debuterende Franse Karne bestaat uit leden die met hun vorige bands nooit een voet aan de grond gekregen hebben, noch in de ondergrond, nog daarboven. Met Karne gaat de strijd om erkenning in de blackmetalscene opnieuw van start. Geen orthodoxe toestanden, dit is volle kracht vooruit.

Een snerpende lead, een hese scream, een mortieraanval van drumaanslagen en een denderende actieve basgitaar, Karne in een notendop. De snaarbewerkers hebben duidelijk inspiratie gekregen van Dissection, Necrophobic en Dark Funeral, onmiskenbaar veel inspiratie. Zweedser dan dit wordt het namelijk niet. De truc is zoals altijd om het spannend (of toch op zijn minst)
onderhoudend te maken, en daar slaagt Karne, zeker tijdens de eerste nummers, wonderwel in. Daarna wordt het wat voorspelbaar en eenzijdig, en dat ligt deels aan de vrij beperkte range van frontvrouw Eingeweide. Ze doet het weliswaar goed, maar zoals gezegd: begrensd. Geen probleem als je een eeuwige fan bent van typisch Zweedse melodische en snelle blackmetal, ben je dat niet dan wordt het moeilijker. Desalniettemin een aardig plaatje.

Tracklisting:

Karne

  1. Agony
  2. Darkest Fear
  3. The Mass Grave
  4. Karne
  5. Kill Me Again
  6. Carnage Path
  7. C.R.U.D.
  8. Gore Me
  9. Day & Night (Agony, Part II)
  10. [Hidden track]

Line-up:

  • Hraesvelg – Bas
  • Bael – Drums
  • Eingeweide – Keel
  • H.K.A – Gitaar
  • R. – Gitaar

Links: