Annihilated – XIII Steps To Ruination

Annihilated – XIII Steps To Ruination
Unique Leader Records, 2014

De eerste ep, Injected uit 2012, van deze band uit Californië (met de drummer van het ook al niet misselijke Abysmal Dawn in de gelederen) is volledig langs me heen gegaan. Geen idee dus of er progressie zit in de deathmetal van Annihilated. Maar wat geeft het want dit debuut klinkt ongelooflijk massief en beukt door alles heen. Het is overwegend deathmetal wat de klok slaat maar lichte uitstapjes naar de thrash (Wastelands) en grind (Global Enslavement en de filmische intro’s) worden niet geschuwd.

Muzikaal is het te omschrijven als een mix van Nile, vanwege de complexe en op het eerste gehoor niet makkelijk te doorgronden songstructuur, en Morbid Angel. De laatste vanwege het massieve geluid, hoge tempo en redelijk technische riffs. XIII Steps To Ruination is daarmee een dikke aanrader voor liefhebbers van deathmetal in het algemeen en voornoemde bands in het bijzonder. Niet in de laatste plaats vanwege de meer dan goede vocale prestaties in ieder nummer welke de plaat naar een hoger niveau tillen.

Een fijne eerste kennismaking met Annihilated en een prima debuut. Als het ze lukt de oversteek naar het Europese vasteland te maken zal ze het zeker goed doen in het clubcircuit. Afwachten maar.

Tracklisting:

Annihilated - XIII Steps To Ruination

  1. Global Enslavement
  2. Eyes in the Sky
  3. This Fear I Speak Of
  4. XIII Steps to Ruination
  5. Eradication Profits
  6. Divide Distract Deceive
  7. For the Ignorant
  8. Wastelands
  9. Creations of Man
  10. Throne of Eternity
  11. Putrification

Line-up:

  • Eric Matranga – Vocalen, gitaar
  • Eric Cohen – Basgitaar
  • Scotti Fuller – Drum

Links: