Kermania – Kehre heim…

Kermania – Kehre heim…
Vàn Records, 2014

Het Duitse eenmansproject Kermania is voor de tweede keer met een langspeler tevoorschijn gekomen. Deze vaderlandslievende mens wordt door de vele sceptici met betrekking tot dat onderwerp nog steeds als “lief” aanschouwd, en daar zit de goed klinkende epische pagan muziek wel voor iets tussen. Vàn Records zal ook geen artiesten met een dubieuze achtergrond aan bod laten komen, slecht voor de commercie namelijk. Acht jaar na Ahnenwerk is er Kehre Heim.

Huiswaarts keren, de heimat roept. Kermania is geen fabrikant van vechtlustige blackmetal, eerder van nostalgische en melancholische black waar de wanhoop aan het roer staat, ver boven het geloof dat de maker zijn verlangens ooit ingewilligd zullen worden. De enerzijds epische paganzang en anderzijds hysterische – emotioneel beladen – screams vormen het dubbelbed waarin de hoop en toekomst te slaap gelegd worden, ook al blijft de spirit dapper wakker.

Voor velen zal dit te braaf en slaapverwekkend zijn, zowel de trage black als de akoestische passages en atmosferische beladenheid. Kan goed zijn, persoonlijk vind ik het ook allemaal wat aardig. En in deze context is dat niet het meest positieve woord dat er te rapen valt.

Tracklisting:
Kermania

  1. Kehre heim…
  2. Holde auf seidnem Fuß
  3. Kalter Nebel
  4. Der bucklige Knecht
  5. Ungewohnte Last
  6. Für die Heimat
  7. Begleite mich fort

Line-up:

  • Weigand

Links: