Ostrogoth – Last Tribe Standing

Ostrogoth – Last Tribe Standing
Empire Records, 2015

Guess who’s back? De Belgische heavy metalformatie Ostrogoth! Van 1980 tot 1988 was deze band voor het eerst actief en leverde dat drie albums, een EP en een split op. De comeback van 2002 mag geen naam hebben, maar sinds 2012 is het heilige vuur weer ontbrand na een goed verlopen optreden op het Keep It True Festival. Dat smaakte naar meer en dat komt er middels deze EP dan ook.

Van een heuse reünie is echter geen sprake, aangezien alleen oerleden drummer Mario “Grizzly” Pauwels en gitarist Rudy “Whiteshark” Vercruysse van de partij zijn, verder helemaal niemand die in de jaren tachtig in de band gespeeld heeft. Muzikaal maakt dit allemaal niet uit, Ostrogoth gaat door met het spelen van oerdegelijke heavy metal middels vier nieuwe nummers, waarbij het lekkere snelle Clouds er bovenuit steekt. De gitaarsolo’s zijn prima verzorgd, enige minpuntje is de zang van Josey Hendrix. Zijn licht nasale stem komt toch wat power te kort. Dat is zeker bij de vier livenummers duidelijk te horen.

Een fatsoenlijke wederopstanding, die met de vier toegevoegde livenummers de moeite waard is voor de traditionele heavy metalliefhebber. Ondanks het recente overlijden van Rudy Vercruysse zijn de heren in ieder geval van plan om door te gaan, dus dit zal niet het laatste zijn dat we van Ostrogoth gehoord hebben.

Tracklisting:
Ostrogoth – Last Tribe Standing

  1. No Risk Taken
  2. Clouds
  3. Return to the Heroes Museum
  4. Last Tribe Standing
  5. Heroes Museum (live)
  6. Full Moon’s Eyes (live)
  7. Paris by Night (live)
  8. Rock Fever (live)

Line-up:

  • Josey Hendrix – Zang
  • Rudy Vercruysse – Gitaar
  • Dario Frodo – Gitaar
  • Stripe – Bas
  • Mario Pauwels – Drums

Links: