Nitro Dive – Re-Evolution

Nitro Dive – Re-Evolution
Gain Music Entertainment / Sony Music Entertainment Sweden, 2015

Ken je die reclames waar ze een telefoon, een drankje, reisje of kleding aanprijzen en waar je een hipster ‘lekker gek’ ziet crowdsurfen? Nitro Dive is zo’n band die op dat moment had kunnen spelen. Deze supergestijlde Zweden (strakke spijkerbroeken, make-up, alles in zwart maar wel iedere dag in de sportschool en dure kleertjes) spelen garagepunk voor de kauwgomballenautomaat. Maar wat Lady Gaga al over de inhoud van haar beha beweerde, geldt hier ook: ‘we’re plastic but we still have fun’.

De band zegt zelf geïnspireerd te zijn door bands als Sum 41 en Danko Jones, maar lijkt veel meer op landgenoten als The Hives en The (International) Noise Conspiracy: garagepunk met schreeuwerige zang gemaakt om op te dansen. Mix deze twee bands met een band als Di-rect en je hebt de sound te pakken. Daarnaast haakt de band aan bij de glamrevival die de laatste jaren met bands als Hardcore Superstar, Chaotic Resistance, Toxicrose en Crucified Barbara op handen is.

De nummers zijn allemaal met een blauwdruk geschreven. Onderscheid kan nog wel gemaakt worden tussen de nummers die naar sleazerock neigen (Dance, Dead or Alive), punkrocknummers (Someday, Because Of You, Wake Up) en hardrock (Re-Evolution, Bad Blood, Woman). Alle nummers gaan over lekkere wijven, verzet tegen het burgermansbestaan en zelfmotivatie.

Het luistert allemaal lekker weg en het is zeker niet slecht, maar het is muziek voor kledingzaken en tienerdochters.

Tracklisting:

  1. Re-Evolution
  2. Dance
  3. Back To Stay
  4. Dead Or Alive
  5. Someday
  6. Woman
  7. Wake Up
  8. Bad Blood
  9. Because Of You
  10. Dying To Live

Line-up:

  • Albert Norberg – Gitaar
  • Robert Johnson – Basgitaar, Zang
  • Johan Gren – Drums, Zang

Links: