Biotoxic Warfare – Lobotomized

Biotoxic Warfare – Lobotomized
Slaney Records, 2015

Een blik op de bandfoto (mouwloze T-shirts van Exodus, Kreator en Sepultura) en je weet genoeg. Deze heren maken oldschool thrash. En dat doen ze nog niet zo gek lang. Opgericht in 2012, een jaar later een ep (Baptized In Blood And Greed) en begin 2015 ziet de debuut-cd het licht.

Bij het beluisteren van Lobotomized schoot de naam Pestilence de hele tijd door mijn hoofd. Vooral door het hese geluid van zanger Mike die doet denken aan “onze” Martin van Drunen. Maar ook het licht technische snarenwerk doet denken aan de eerste twee platen van genoemde Nederlandse band.

Wie het nu nog niet weet: Biotoxic Warfare speelt thrash zoals die rond 1986 mateloos populair was. Zoals zo vaak bij bands die teruggrijpen op het verleden staat of valt alles met een stuk gevoel wat ze in hun muziek weten te leggen. Het klakkeloos imiteren van de idolen klinkt maar al te snel als goedkoop en inspirtieloos. Bij deze Grieken zit dat alleszins goed, zelfs de drumintro van Mors Indecepta, gejat van Criminally Insane (Slayer), past dan ineens goed.

Biotoxic Warfare zet zichzelf met Lobotomized in een klap op de kaart. Hopelijk lukt het ze om een voorprogramma te bemachtigen bij een grotere band zodat de muziek ook buiten de landsgrenzen te beluisteren is. Thrash-liefhebbers met een voorkeur voor de eerste lichting gaan dit eens uitproberen.

Tracklisting:

Biotoxic Warfare - Lobotomized

  1. As We Rot (Promises Of Heaven)
  2. Baptized In Blood And Greed
  3. Dysphoric Reality
  4. Lobotomized
  5. Lust For Hate
  6. Mors Indecepta
  7. Parasitic Life
  8. Proclaim The Gospel Of Lies

Line-up:

  • Mike – Vocalen
  • George – Gitaar
  • Steilos – Gitaar
  • Panais – Basgitaar
  • Orestis – Drum

Links: