Fiction Plane – Mondo Lumina

Fiction Plane – Mondo Lumina
Verycords, 2015

Sinds in 2007 het nummer Two Sisters uit kwam, kent iedereen Fiction Plane. Het catchy popliedje deed menigeen denken aan The Police, wat niet geheel toevallig de band is waar de vader van zanger Joe Summer het grote succes mee behaalde in de jaren 80. Het volgende album Sparks bracht geen nieuwe successen, maar werd door de fans wel erg gewaardeerd. Nu is het tijd geworden voor een nieuw album getiteld Mondo Lumina.

Op Sparks leek Fiction Plane door middel van een wat steviger geluid afstand te willen nemen van de vergelijking met “de band van papa”. Op Mondo Lumina horen we de rustigere kant van de band. In plaats van door te borduren op het door de fans goed ontvangen geluid van Sparks, lijkt de band toch weer voor de hit te willen gaan en dat is erg jammer. Fiction Plane klinkt op Mondo Lumina hetzelfde als bands als Maroon 5 en Train. Ook bands die duidelijk hun muziek hebben aangepast om maar die gewenste hit te kunnen scoren.

Fiction Plane zal ongetwijfeld airplay gaan krijgen op de radio. Ik acht de kans zelfs vrij groot dat ze wederom een hit(je) gaan scoren met deze muziek. Copy/Paste-muziek is een term die bij mij omhoog komt als ik Mondo Lumina beluister. Erg jammer. Het is de band in ieder geval wel gelukt om de vergelijking met The Police kwijt te raken. Wat je namelijk ook van die muziek vindt, die band bleef wel trouw aan zijn eigen geluid!

Tracklisting:
Fiction Plane - Mondo Lumina

  1. Where Do We Go From Here
  2. Flesh And Bone
  3. Real Life
  4. Listen
  5. No One But You
  6. Walk Trough The Fire
  7. Refuse
  8. First Time
  9. In My Shoes
  10. Places
  11. Blind Pilot
  12. Satellite

Line-up:

  • Joe Summer – Zang, Bas
  • Seton Daunt – Gitaar
  • Pete Wilhoit – Drums

Links: