Night – Soldiers Of Time

Night – Soldiers Of Time
Gaphals, 2015

Een schrille stem en een gillende gitaar, bijgestaan door een pakkende melodie en een beukende drum. De leden van Night hebben overduidelijk veel naar de metal uit de jaren tachtig geluisterd, terwijl ze opgroeiden in de stad waar Saab zijn vliegtuigen bouwt, Linköping in Zweden. Hun album Soldiers Of Time is zo degelijk als een Saab te noemen.

Night - Band

Saab is niet een van de meest populaire automerken te noemen. Sterker nog, de meeste mensen willen nog niet dood in een Saab gevonden worden. De liefhebbers prijzen echter hun degelijkheid en het gegeven dat hij doet wat hij moet doen (je van A naar B brengen). Over Night kan precies hetzelfde worden gezegd. Echt mooi is het nergens, maar degelijk is het zeker wel en het doet ook wat het moet doen. Je kunt je namelijk drie kwartier vermaken met de melodieën en composities die bedacht zijn door de Zweden. Variatie is er ook nog te vinden in de vorm van bijvoorbeeld Towards The Sky, waar de akoestische gitaar wordt gebruikt in plaats van de elektrische. Resultaat is een lekker in het gehoor liggend nummer dat het volgens mij uitstekend doet als je over de snelweg rijdt richting ondergaande zon. Ook Secret War is een iets subtieler nummer. Over het algemeen genomen zijn de nummers echter wat minder subtiel van aanpak en knallen ze lekker door je huiskamer.

Uiteindelijk is Solders Of Time voornamelijk een album gebleken dat je ongemerkt op de achtergrond aan hebt staan en lekker door kabbelt terwijl je met andere dingen bezig bent. Nergens is het slecht te noemen, maar vooral erg degelijk. Als een Saab.

Tracklisting:
Night - Soldiers Of Time

  1. Waiting For The Time
  2. Across The Ocean
  3. We’re Not Born To Walk Away
  4. Above The Ground
  5. Towards The Sky
  6. Secret War
  7. Kings & Queens
  8. Ride On
  9. Wanderlust
  10. Power
  11. Stars In The Sky

Line-up:

  • Burning Fire – Zang & Gitaar
  • Midnight Proppen – Gitaar
  • Highway Filip – Bas
  • Martin Hjerstedt – Drums

Links: