The Black Lantern – We Know The Future

The Black Lantern- We Know The Future
Wiener Records, 2015

De female-fronted band The Black Lantern uit Californië is een band die mij aan de man werd gebracht als een hardcore-punk band. Ik zou het eerder als garagerock met post-punkinvloeden beschrijven. Het is een beetje de vraag of deze muziek een gemiddelde metalhead kan bekoren, maar objectief gezien is het een goede plaat. De muziek is krachtig en spannend. Daarbij is We Know The Future goed geproduceerd.

The Black Lantern is typisch zo’n band die je over een paar jaar op grote Europese festivals te zien krijgt. De muziek doet mij een beetje denken aan Yeah Yeah Yeahs, The White Stripes of The Kills, maar wel met wat meer ballen en meer noise. De muziek is lekker simpel opgezet met vuig gitaarwerk en schijnbaar simpele drumpatronen. Toch blijken de ritmes iets vreemder te zijn dan ze lijken, opvallend hierbij is het nummer Anthropomancy. Maar ondanks dat blijft het sterkste wapenfeit de schreeuwerige krachtige stem van Wendy Faraone.

Toch is het meer een band waar kunstacademie-studenten en hippe designers naar zouden luisteren. Dat komt niet alleen naar voren in de soort muziek, maar ook de prachtige foto’s, het uitbrengen van gelimiteerde doorschijnende cassettes, video-art, een ironische cover van Huey Lewis and the News en bovenal noemen dat je als band geen Facebook hebt (“dat is zoooo 2014”). Maar ach, wat maakt het uit; uiteindelijk is het goede muziek en We Know The Future heeft hier verschillende luistersessies gehad. Dus, wil je indruk maken op die ene hipster in dat koffietentje? Dan kun je gerust aankomen met The Black Latern. Succes gegarandeerd.

Tracklisting:
/thumbnails/B/blacklatern.png

  1. A Black Light
  2. I Know You Don’t Know
  3. 5 Alarm
  4. Bleed It Out
  5. On Your Knees
  6. Anthropomancy
  7. Helicopter
  8. Everything Is Nothing
  9. New Drug
  10. Bombs Away
  11. Devolution

Line-up:

  • Wendy Faraone – Zang
  • Andy Prickett – Gitaar
  • Russell Crain – Basgitaar
  • Jesse Nason – Drums

Links: