Burn The Army – The Tide To Sink The Summit

Burn The Army – The Tide To Sink The Summit
Eigen Beheer, 2014

Na vier jaar samen spelen brengt de uit Indianapolis (USA) afkomstige driemansband Burn The Army haar debuut uit op een EP van ruim twintig minuten onderverdeeld in vier tracks. Ze noemen zichzelf een post-metalband en ik vind het allemaal best. Er zijn tegenwoordig teveel sub-genres om op te noemen en iedere band lijkt er weer een voor zijn eigen muziek uit te vinden en met een beetje geluk kan je aansluiten bij een bestaand sub-genre, zoals in dit geval. Feit is in ieder geval dat deze band erin slaagt om, zelfs per nummer, een aantal malen van gezicht en sound (en dus eigenlijk ook van genre) te veranderen zonder dat het rommelig of onsamenhangend wordt.

Wat mij betreft zijn vooral de vocalen meer dan gewoon interessant te noemen. Alledrie de bandleden leveren hun eigen vocale bijdrage op geheel eigen wijze. Zelf zeggen ze dat die bijdrage past bij het instrument dat ze bespelen. Dat maakt in ieder geval The Tide To Sink The Summit zeer boeiend om naar te luisteren. Los daarvan is het instrumentale gedeelte ook meer dan prima in orde op alle onderdelen en ook songwriting en productie is weinig op aan te merken. Het maakt het wel moeilijk te beschrijven waar je nu naar zit te luisteren.

Met hoorbare invloeden van bands als Isis en Mastodon slaagt Burn The Army er in een eigen sound te maken en een lekker luisterbare EP af te leveren. Knap stukje werk dit en zeker de moeite waard om eens te gaan beluisteren.

Tracklisting:
Burn The Army

  1. Sky
  2. Sea
  3. And
  4. End

Line-up:

  • Jordan Smith – Gitaar,zang
  • Corey Clark – Bass,zang
  • Dyllen Nance – Drums, zang

Links: