Ara – Devourer Of Worlds

Ara – Devourer Of Worlds
Eigen beheer, 2015

Wat maakt een band als Autopsy zo gaaf? De groove en het feit dat er niet al te snel gespeeld wordt, waardoor het lekker lomp wordt. En wat maakt een band als Nile een uitschieter in het genre? Juist het feit dat ze bijna continu voluit gaan en er ook in de relatief rustige passages genoeg gebeurt. Aan beide zaken ontbreekt het bij Ara.

Juist op de momenten dat het gas erop gaat, wordt het al snel een brij. Mede doordat de bassist op die momenten meerdere akkoorden tegelijk aanslaat. Het wordt al gauw beuken om het beuken. En wanneer er rustige momenten ingepast worden, slaat het volledig dood doordat er feitelijk te weinig gebeurd. Kort gezegd: de muziek wordt onvoldoende gedoseerd. Wat hierbij ook danig in de weg zit is de slechte productie en de eentonige zanglijnen. Zelden hoorde ik een cd waarbij de zanglijnen tussen de nummers onderling zo inwisselbaar zijn.

Het resultaat van dit alles is dat Devourer Of Worlds geen memorabele cd is geworden en alle nummers het ene oor in en het andere er net zo hard weer uitgaan.

Tracklisting:

Ara - Devourer Of Worlds

  1. Incunabulum
  2. Obelisk
  3. Jerupitus,Tthe Blood-Drenched
  4. Insectile Aberration
  5. Cadaverlanche
  6. Dredgehammer
  7. Execution
  8. Cruel Epitaph
  9. Human Garbage
  10. Devourer Of Worlds

Line-up:

  • Adam Bujny – Vocalen
  • Jerry Hauppa – Gitaar
  • Jon Liedtke – Gitaar
  • James Becker – Basgitaar, vocalen
  • Erik Stenglein – Drums

Links: