Spectral Haze – Transmuted Nebula Remains

Spectral Haze – Transmuted Nebula Remains
Soulseller Records, 2014

Het Noorse Spectral Haze brengt met Transmuted Nebula Remains haar debuut uit. Het is psychedelische doom/stoner in de stijl van Hawkwind, Color Haze en Mars Red Sky, maar dan met ietwat tragere riffs. De nummers overschrijden de vijf- en soms de tien minutengrens en er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de theremin. Hiermee probeert de band je door de dampkring te lanceren.

Gelukkig is de dampkring rondom de noordpool wat ijler want met de muziek werkt dat niet altijd. Bij mij slaat hier en daar de verveling toe. Dit komt vooral doordat ik de riffs al wel eens eerder gehoord heb. Daarnaast loopt de zang hier en daar uit het ritme en de theremin en de echo´s zijn soms iets te overmatig gebruikt. In het algemeen zou de band wel iets meer kunnen ontsporen en de weirdheid incorporeren die spacerockbands toch wel onderscheidt.

Toch is het geen slecht debuut en liefhebbers van psychedelische doom/stoner zullen hier wel raad mee weten. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en afgezien van de zang klinkt alles strak, maar ik hoop dat de komende jaren de LSD in Noorwegen beter te verkrijgen is.

Tracklisting:
Spectral Haze

  1. I.E.V.1. Circumambulating Mount Meru
  2. Mercurian Mantra
  3. Black Gandharvas
  4. I.E.V.II. Observing the Centre of Infinity
  5. Descent Through the Intravoidal
  6. Triads and Trishulas

Line-up:

  • Spacewulff – Zang, Gitaar
  • Sonik Sloth – Gitaar
  • Doomdogg – Basgitaal
  • Celestial Cobra – Drums
  • Electric Starling – Theremin

Links: