Dira Mortis – Rusty Razorcuts

Dira Mortis – Rusty Razorcuts
Defense Records, 2015

Rusty Razorcuts is een compilatie van twee demo’s en een ep die de band eerder uitbracht. Respectievelijk staan de Revulsion demo, Murder Epidemic demo en de Architecture Of Mind ep op deze release. Het nut van deze release ontgaat me een beetje. Ruim twee jaar geleden kwam het debuut van deze Polen uit en de nummers zijn niet opnieuw opgenomen, noch is er aan het geluid gesleuteld. Enkel het mogelijke feit dat de demo’s en ep moeilijk te verkrijgen zijn (en daarom vaak voor veel geld worden verhandeld) en de band en label op deze manier een graantje hopen mee te pikken verklaart het uitbrengen van Rusty Razorcuts.

Het is rommelig ingespeeld, er zit veel te veel galm op de zang (die in de mix ook nog ver weggestopt zit) en productioneel klinkt het ondermaats. Bij tijd en wijle klinkt het nog als een slap aftreksel van Morbid Visions (Sepultura). Als Dira Mortis het net zo ver wil schoppen als deze Brazilianen dan is er nog een lange weg te gaan die begint bij het boeken van een goede studio, een producer zoeken met verstand van zaken en (niet in de laatste plaats) het schrijven van nummers die kwalitatief hoger zijn dan hetgeen we hier horen.

Voor degenen die echt veel te veel tijd en net zoveel geld hebben is dit misschien (met de nadruk op misschien) wel iets dat ze aan willen schaffen. Alle anderen laten deze release links liggen. Overbodige cd van de maand, dit Rusty Razorcuts.

Tracklisting:

Dira Mortis - Rusty Razorcuts

  1. Revulsion (intro)
  2. Cruel End
  3. Slow Agony
  4. The Return Of Evil
  5. Funer(e)ality
  6. Intro
  7. Reality
  8. Obsessed With The Vision Of Apocalypse
  9. I’m Power Of Myself
  10. False Prophecies
  11. Dead Souls
  12. Dominated By Fear
  13. Murder Epidemic
  14. Artificial Layer
  15. Burned Out by the Thoughts
  16. Intro
  17. Architecture Of Mind
  18. Vex Victim
  19. Sentence

Line-up:

  • Lucasz Gli?sk – Vocalen
  • Leszek Makowiecki – Gitaar
  • Gitarist – Gitaar
  • Piotr Bajus – Basgitaar
  • Krzysztof Wizun Saran – Drums

Links: