Sweet & Lynch – Only To Rise

Sweet & Lynch – Only To Rise
Frontiers, 2015

Serafino Perugino, grote baas bij Frontiers, heeft een nieuwe strategie bedacht om geld te verdienen zo lijkt het. Ik neem enkele bekende namen en voeg die gewoon samen. Revolution Saints, Level 10 en de duidelijkste Sweet & Lynch, waar we behalve Michael Sweet (vooral bekend van Stryper) en George Lynch (Dokken/Lynch Mob) ook nog James Lomenzo (White Lion/Megadeth) en Brian Tichy (Whitesnake) aantreffen.

In eerste instantie zou Sweet alleen zingen op een solo album van Lynch, maar uiteindelijk heeft hij meegeschreven aan de songs en heeft hij het album geproduceerd. Uit het rijtje Stryper, Dokken en Lynch Mob heeft om de een of andere reden alleen Dokken mij ooit echt kunnen overtuigen. Only To Rise hoort voor mij bij de andere twee bands en heeft mij dus niet weten te overtuigen. Uiteraard zit het technisch gezien allemaal wel prima in elkaar wat de muziek betreft, maar de nummers zijn allemaal erg tam. De zang van Michael Sweet komt enigszins zeurderig over en het gitaarspel van George Lynch hebben we al zo vaak gehoord dat hij weinig verrassends meer kan brengen. Zelfs de toevoeging van keyboards in het Kashmir-achtige Strenght In Numbers weet de niet spanning omhoog te halen. Only To Rise kabbelt ruim drie kwartier een beetje door in een voorspelbaar ritme.

Sweet & Lynch is een leuke poging om wederom een zogeheten “superband” aan de man te brengen. Ik vrees echter dat alleen de die-hard fans van Stryper en George Lynch hier heel enthousiast van worden.

Tracklisting:
Sweet & Lynch - Only To Rise

  1. The Wish
  2. Dying Rose
  3. Love Stays
  4. Time Will Tell
  5. Rescue Me
  6. Me Without You
  7. Recover
  8. Divine
  9. September
  10. Strenght In Numbers
  11. Hero-Zero
  12. Only To Rise

Line-up:

  • Michael Sweet – Zang & Gitaar
  • George Lynch – Gitaar
  • James Lomenzo – Bas
  • Brian Tichy – Drums

Links: