Devastation – Pussy Juice Blues

Devastation – Pussy Juice Blues
Battle Cat Productions, 2015

Collega Martijn van den Beukel besprak in 2011 Leather Jack Maniac, het debuutalbum van deze Meetjeslanders. Meteen een schot in de thrashroos, een roos die steeds vaker geraakt wordt door Belgische bands. Gae Bolga, Evil Invaders, en zeker en vast ook dit Devastation. Het Amerikaanse Devastation bracht in 1991 Idolatry uit, één van mijn favoriete thrashplaten. Dit Belgische Devastation doet zijn naam echter alle eer aan.

Verdikke wat gaat dat ragwerk snel, ik zou niet graag de voorhuid van een dezer mannen zijn wanneer ze soloseksend tekeer gaan op hun eenogige slang. Devastation gaat de strijd aan tegen verveling en heilige huisjes met behulp van Duitse snaarbewerking (Kreator, Destruction), songwriting à la Onslaught, Overkill-agressie en wat Municipal Waste-frivoliteit. Er wordt regelmatig wat getemporiseerd om ook de oudere lullen in de pit toe te laten, om vervolgens weer giftig en hard te jongleren met speedmetal en iets extremere elementen die doen denken aan Bewitched.

Netjes ingeblikte, spetterende thrash met kilo’s old school vibes en lekker vettige teksten. Jip, deze moet dringend verspreid worden onder headbangers overal ter wereld! Genreoverstijgend sterke volbloed thrash. Persoonlijke favoriet: het titelnummer en One Night In The Pig’s Hole (RAAGH!).

Tracklisting:
Devastation

  1. Storm Of Hate
  2. Set To Kill
  3. Pussy Juice Blues
  4. Pirate Trash
  5. Bored To Death
  6. One Night In The Pig’s Hole
  7. Rudolph, The Badass Reindeer
  8. Toiletface
  9. Who Stole My Beer

Line-up:

  • Maarten De Zutter – Bas
  • Tom Heynssens – Drums
  • Tim Matthijs – Guitars
  • Matthieu Brasseur – Keel

Links: