My Own Ghost – Love Kills

My Own Ghost – Love Kills
Eigen Beheer, 2014

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. My Own Ghost meldt op haar eigen website “wij zijn een rockband, wij zijn soms een popband, met elektronische dingen, uit Luxemburg”. Daarmee slagen ze meteen de spijker op de kop, maar het vertelt ons uiteraard nog niets over de kwaliteit van hun product. Het was een belangrijk najaar voor deze band, want Love Kills was ook meteen het debuut voor deze heren en dame. Ik hoop alvast nog veel te mogen horen van hen in de toekomst, want deze muziek is immens aanstekelijk.

De fotoshoots die je online terugvindt en het logo van de band doen ergens vermoeden dat het een donkere weg zal opgaan, maar dat is dus zeker niet het geval. Erg mooie en zwierige rock is het geworden die behoorlijk catchy aanvoelt. Het is zeker geen Amaranthe of Lacuna Coil, daarvoor mist het aan kracht en is de mix met andere genres niet rijk genoeg, maar je kan het zeker vergelijken met het luchtige en commerciële dat in beide bands ook aanwezig is. Veel heeft natuurlijk te maken met deze frontdame Julie die de zoete industrial synthrock haar catchy karakteristieken meegeeft. Zelf ben ik wel iets minder te vinden voor de meligere sfeer van nummers als Silence.

Op die manier staat het piepkleine Luxemburg meteen mee op de kaart als het gaat om elektronische poprockbands van het hogere niveau. Een aanrader voor liefhebbers van elektronische pop, catchy rock en ongetwijfeld ook iets voor fans van gothic rock/metal.

Tracklisting:
My Own Ghost – Love Kills

  1. Crimson Ground
  2. Lost
  3. Waiting In The Wings
  4. Crystal Ball
  5. Bad Love
  6. Beautiful Mistake
  7. Silence
  8. Free Fall
  9. Pathways
  10. Broken Mirror
  11. Born In Fire
  12. Mute
  13. Intoxicated

Line-up:

  • Julie Rodesch – Zang
  • Fred Brever – Gitaar
  • David Soppelsa – Gitaar
  • Joe May – Bas
  • Michael Stein – Drums

Links: