Decimation – Reign of Ungodly Creation

Decimation – Reign of Ungodly Creation
Comatose Music, 2014

Het Turkse Decimation is klaar met de opvolger van Anthems of an Empyreal Dominion. Wie op zoek is naar oosterse invloeden zal die op Reign of Ungodly Creation niet vinden, want hoewel de band zich laat inspireren door Sumerische mythologie speelt deze gewoon brute, technische deathmetal.

Technisch en brutaal, maar niet met een moderne, deathcore-achtige sound. Breakdowns zijn op dit album eerder zeldzaam, Decimation haalt de inspiratie eerder uit de Amerikaanse Suffocation-stal. Verwacht je dus aan onnavolgbare drums, riffs en hele platte grunts. Elk nummer wordt zo een korte trip zonder rustpunten waar je na een tijdje door murw geslagen wordt. Dit plaatje is met andere woorden best indrukwekkend, want technisch is er niets op aan te merken en ook productiegewijs zit het helemaal snor. Toch is het me na een tijdje te vermoeiend, de nummers lijken net iets te hard op elkaar, het gebeuk wordt na een tijdje te eentonig, want de tragere stukken kunnen me niet overtuigen.

Mensen die de vorige konden smaken gaan dit een absolute topplaat vinden. Helemaal serieus kan je dit echter ook niet nemen, met titels als Psalm Carnage in the Ghoulish Chapel of Gehenna weet je dat je alles misschien met een korreltje zout moet nemen. De impact van een songtitel is echter beperkt, dus laat dat vooral niet in de weg staan van een luisterbeurt voor Reign of Ungodly Creation.

Tracklisting
”

  1. Noncelestical Orisons Cataclised in the Passage of Ninib
  2. Supreme Wisdom of Blasphemy in Reign of Ungodly Creation
  3. Mystic Transformation in Encrypted Scrolls of a Grievous Sermon
  4. Aberrant Ablution by Filthy Excrements of a Grotesque Crassamentum
  5. Psalm Carnage in the Ghoulish Chapel of Gehenna
  6. Ghoulish Requiem for a Macabre Daemonarch
  7. Prophetic Despise Under the Pendulum of a Sacrilegious Throne
  8. Devilish Domain Vortex in the Gloom of Wicked Ziggurat
  9. Veracity in Relics

Line-up:

  • Emre – Gitaar
  • Goremaster – Drums
  • Erkin – Gitaar

Links: